Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Pěnobetonová podlaha

Domů Články Pěnobetonová podlaha Pěnobetonová podlaha

Pěnobeton - PORIMENT

Pěnobeton je cementová litá pěna bez polystyrenu. Je to moderní lehký materiál, který vzniká po té, když zatvrdne cementová pěna.Vyrábí se moderní  technologií, kterou řídí počítač.  Do některých typů můžeme přidat drcený polystyren.

Důvodem je zvýšení tepelně izolačních vlastností. Zároveň také dochází ke snížení hmotnosti. Používá se pro vyrovnání podlahy v minimální tloušťce 20mm  a zaplnění spár. Pokud je podklad  nerovný, nebo je v podlaze mnoho rozvodů vody, elektriky…,  že nelze pokládat izolace tak, aby byly celou svou plochou na zemi, lze použít pěnobeton pro zakrytí a vyrovnání podkladu. Nejčastěji používáme  pěnobeton  PORIMENT W.


Další typy pěnobetonu:

- PORIMENT WS je určený pro plochy rovných střech a podzemních staveb

- PORIMENT P je určený jako výplň prázdných míst v konstrukcích, dutinách a kanálech, k vyrovnání podlah, k izolaci pod základovou desku, k výplním kolem bazénu a jako izolační vrstva u topných vedení.

- PORIMENT PS je určeníný na střechy, terasy, tepelně izolační vrstvy, podklad pro izolace pro spád, dále jako výplň u tlustých vrstev

- PORIMENT W je určený pro vyrovnání vrstev podlah, tepelnou izolaci a místa, kde potřebujeme vyšší tekutost materiálu.


POPTÁVKA NA PĚNOBETON

Vlastnosti lité podlahy z pěnobetonu:

  • Pevnost v tlaku 1,2 MPa
  • Suchá objemová hmotnost 600 kg/ m3
  • Minimální tloušťka 20 mm
  • Pochůznost po 1-2 dnech
  • Je velmi tekutý a používá se pro vyrovnání podlahy v menších vrstvách.

 

Podrobněji k pěnobetonu P:

Je cementová litá pěna s polystyrenem. Je to nejpoužívanější typ vhodný pro výplň a vyrovnání konstrukce. Používá se od výšky 40 mm a více. Vyrovná větší nerovnosti v podkladu než pěnobeton a má i tepelné vlastnosti. Označení tohoto pěno polystyren betonu je PORIMENT P.

  • Pevnost v tlaku 0,3 – 0,5 MPa (podle typu)
  • Suchá objemová hmotnost 300, 400 a 500 kg/ m3
  • Minimální tloušťka 40 mm
  • Součinitel tepelné vodivosti od 0,068 W/mK za sucha
  • Je velmi tekutý a používá se pro vyrovnání podlahy 

Ukládání cementových litých pěn se provádí pomocí speciálních čerpadel, u kterých není zapotřebí elektrika ani voda. Cementové lité pěny se dopravují na stavbu již v tekutém stavu autodomíchávačem, nebo se vyrábí přímo na stavbě. 


cerpadlo na PORIMENTcerpadlo na PORIMENT, polystyrenová drťpodlaha před vylitím PORIMENTU Ilití PORIMENTU IPORIMENT po vylití

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte