Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Co je alfa sádra? Co je anhydrit?

Domů Články Co Vás zajímá Co je alfa sádra? Co je anhydrit?

Zajímá Vás rozdíl mezi anhydritem a alfa sádrou?

U anhydritového potěru nastupuje později tuhnutí. Jinak výhody alfa sádry jsou, že je odolnější při zhoršených podmínkách. Dále by Vás mohlo zajímat, že se u alfa sádry netvoří šlem.

Nevznikne nějaký problém, když zaleju podlahovku rovnou anhydritem?

Pokud se chystáte zalít podlahové topení anhydritovým potěrem, je nutné mít jej připevněné k podkladu. Jinak by mohlo vedení topení vyplavat. Každopádně uložení podlahového topení a jeho zalití právě anhydritem má své výhody.  Anhydrit topení obteče, utěsní a skvěle a rovnoměrně rozvede teplo. Nižší  na topení pro Vás budou příjemné.

Nemám dilataci? Co s tím?

Dilataci můžete dodělat. Buď rozbruskou nebo okružní pilou. Nezapomeňte to vzniklé spáry vložit dilatační pásku.

Kolik u Vás stojí m3 anhydritového potěru?

Kontaktujte nás: POPTÁVKA. Rádi Vám to spočítáme.

Jaký litý potěr je nejlepší použít na podlahu, anhydrid nebo něco jiného?

To je otázka, na kterou je těžké jednoznačně odpovědět. Museli bychom znát vaše specifika a požadavky. Třeba jaká budu finální vrstva podlahy, jakou pevnost podlahy požadujete, jakou vrstvu plánujete vylít, o jakou stavbu se jedná. Možností je tedy několik: Anhyment, AnhyLevel, CemLevel. Pokud jde o pevnost, nejvyšší by měla být u cementového potěru v případě, že jde o namáhaný povrch. Pro povrchy s běžným zatížením si můžete ze všech tří vybírat. Další vlastnost k posouzení je smršťování. Pokud jde o anhydrit je smršťování mizivé a nehrozí, že se bude deformovat. Cement se smršťuje více dle tloušťky vrstvy, rychlosti sušení, teplotě v místnosti. Pak dochází ke změně v objemu betonové podlahy. Z tohoto hlediska je tedy výhodnější anhydritový potěr. Jde-li o umístění na podlahové topení, volil bych s ohledem na vodivost anhydrit. Zase se může znát u betonové podlahy výhodou, že teplo vydává delší dobu. Do domů z cihel je mnohem účinnější anhydrid na podlahové topení. Pokud budete svou podlahu realizovat v zimě, bude Vám anhydritová podlaha tvrdnout lépe než cementová podlaha.  Péče u cementové podlahy po vylití je náročnější než u anhydritu. Pokud jde o finální vrstvu podlahy můžete ji rychleji pokládat na betonovou podlahu. U anhydritu je potřeba počkat na úplné vysušení podlahy u cementu dát pozor na zbytek vllhosti v podlaze. 

Jaký je význam slova ANHYDRID ?







Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte