Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Separační vrstva u anhydritové podlahy

Domů Články Příprava pro vylití Separační vrstva u anhydritové podlahy

Separace


  • Co je separační vrstva?
  • K čemu slouží separační vrstva?
  • Jaký materiál použít na separační vrstvu?


Separační vrstva je neprodyšná parotěsná zábrana sloužící k zabránění průniku vody a vlhkosti z čerstvé betonové směsi do skladby podlahy. Nejčastěji se požívá fóĺie polohadice cca. 0,05–0,07 mm. Při montáži separační fólie je potřeba důkladně přelepit všechny spoje tak, aby nedošlo k úniku materiálu pod separační vrstvu. Separační fólii instalovat cca. 10 cm na stěnu a tím vytvořit vanu. Separační fólie se připevní ke stěně pomoci obvodové dilatace, která se přichytí ke stěně pomocí sponkovačky.

Separační vrstvu je potřeba pokládat důkladně a dbát na to aby nedošlo k průniku materiálu na podklad. Překládá se přes sebe minimálně 10 cm a spoje se přelepí lepicí páskou. Nejčastější úniky materiálu bývají v rozích, okolo odpadů, kabelů a trubek, které vystupují nad podlahu. V těchto místech je potřeba provést důkladné zalepení pomocí lepicí pásky. Nejčastěji se používá pro lepení lepicí páska HAVANA.

Pozor provedení separační vrstvy je potřeba provést pečlivě a kvalitně, jinak by mohlo dojít k průniku materiálu do spodních vrstev nejčastěji IZOLACE polystyrén a následně by celá skladba podlahy vyplavala. Pokládka separační vrstvy není nic složitého, ale musí se provádět opravdu důkladně. Naše firma si za pokládku separační vrstvy účtuje 10,– Kč za 1 m2. Pokud si nevěříte svěřte to nám.

Separační vrstva může být realizována námi pro Vás. Pokud máme zájem      POPTÁVKA ZDE.

Separační folie
pridavek (1)
lepicí páska na přelepení separační vrstvy

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte