Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Izolace pod vchodové dveře

Domů Články Izolace Izolace pod vchodové dveře

Jak zakončit správně izolace u vchodových dveří  nebo francouzského okna? Použijte PURENITOVÝ profil.

Na mnoha stavbách je tento nemalý detail chybně proveden. Mnoho stavebníků a firem tomuto problému nevěnují dostatečnou pozornost. Domnívají se, že stačí dveře nebo francouzské okno podložit cihlou, zabetonovat, nebo zajet izolací pod okno a zbytek se zabetonuje nebo vylije anhydritovou podlahou. Tato řešení jsou chybná, protože v místě styku okna s podlahou, betonu nebo cihly bude docházet k tepelnému úniku a vzniku tepelného mostu.

Řešení je jednoduché, hlavně by ho měla nabídnout firma, která provádí montáž dveří a oken. Je potřeba instalovat pod vchodové dveře tepelně izolační podkladový profil, který je od spodního rámu až k hydroizolaci. Tento profil musí být dostatečně pevný a tepelně izolovaný, lze použít např: PURENITOVÝ podkladní profil. 

Purenit - je vyroben z tvrzené polyuretanové pěny na bázi PU. Je dostatečně pevný, odolný proti vlhkosti, nenasákavý. Dá se dobře obrábět, lepit a dobře izoluje. Koeficient tepelné prostupnosti u 50 mm hranolku je U = 0,747 W/m2K.


Podkladový profil Podkladový profilsprávné provedení prostupu pod dveřmi







Technické parametry sendvičů: 

  • tloušťka v mm: 40, 50, 60, 70, 80
  • výška v mm: 20 - 1 200
  • délka v mm: dle požadavku (max. 2 400 bez napojení)


TERMOPAN je přední český výrobce purenitových podkladních profilů pro okna, dveře a HS portály, purenitových podomítkových boxů na žaluzie, systému předsazené montáže, termoizolačních podložek a kotevních bloků. Na trhu od roku 2012.

www.termopan.cz 

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte