Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Dotazy k izolacím

Domů Články Dotazy Dotazy k izolacím

Jak správně zakončit izolace u vchodových dveří nebo francouzského okna?

správné provedení prostupu pod dveřmi

Na mnoha stavbách je provedeno ukončení izolační vrstvy u oken provedeno chybně, což přináší neblahé důsledky pro vaši stavbu. Pokud chceme mít kvalitně provedenou stavbu, musíme se věnovat i tomuto detailu a upřít k němu naši pozornost. Dříve se okna a francouzká okna podkládala cihlou a zabetonovala. Případně se izolace umístila pod okno a zbytek se vybetonoval. Tato řešení jsou ale nesprávná a při jejich realizaci dojde k vytvoření nežádoucího tepelného mostu.

chybné provedení prostupu pod dveřmi

Nicméně řešení a správná příprava pro anhydritovou podlahu je jednoduchá. Měla by Vám ho nabídnout firma, která u vás provádí montáž dveří a oken. Pod vchodové dveře  je nutné nainstalovat tepelně izolační podkladový profil, který je od spodního rámu až k hydroizolaci. Tento profil musí být dostatečně pevný a tepelně izolovaný. Pro vaši stavbu lze použít např. PURENIT, nebo MERINIT.

anhydritová podlaha


Purenit - je vyroben z tvrzené polyuretanové pěny. I on je dostatečně pevný až 7,5 MPa, odolný proti vlhkosti, nenasákavý. Dá se dobře obrábět, lepit a dobře izoluje. Koeficient tepelné prostupnosti u 50 mm hranolku je U = 1,09 W/m2K.
Merinit - je variací na materiál Purenit. Vyrábí ho firma SM produkt a je kombinací Purenitu a xps tvrzeného polystyrenu. Díky použití polystyrenu jsou vylepšeny tepelné vlastnosti na U = 0,82 W/m2K.

Ukončení izolace
Cena těchto profilů se určuje podle výšky a celkové délky profilu. Běžně vyráběné výšky profilů jsou od 38 mm do 400 mm a cena se pohybuje:
  • při tloušťce 50 mm od 99,-Kč/bm do 1 072,- Kč/bm
  • při tloušťce 60 mm od 113,-Kč/bm do 1 420,- Kč/bm
  • při tloušťce 70 mm od 193,-Kč/bm do 1 505,- Kč/bm
  • při tloušťce 80 mm od 232,-Kč/bm do 1 979,- Kč/bm
Pokud máte zájem o tyto profily tak nám můžete napsat   nebo zavolat a my Vám pošleme cenovou nabídku.


Kontakt zde.

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte