Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Anhydrit - nové dotazy

Domů Články Dotazy Anhydrit - nové dotazy
Čo je anhydrid?
Anhydrid a anhydridové potery Ahydrid je tekutá zušľachtena zmes na baze sadroveho spojiva. Zmes sa namieša na betonárke zo sadrového spojiva a plniva. Vyrába sa v konzistencii pripravenej pre pokládku anhydridu. Základne body pri pokladke Maximálna teplota prietstoru pri pokladke je 30 C. Musí sa zabrániť priamemu slnečnému žiareniu prvých 48 hod. Po 48 hodinách od pokládky anhydridu začať intenzivne vetranie.

Je to anhydrit nebo anhydrid? Už se v tom ztrácím?
Odpověď jsme zmiňovali již několikrát. Pokud se nebudete zlobit, dovolíme si Vás odkázat na článek, který termíny anhydrid, anhydridová, nebo anydrit vysvětlují. Prosím klikněte zde.

Prosím můžete mi poradit? Jak můžu poopravit anhydrit v domě?
Na opravu a  vyrovnání anhydritových potěrů můžete použít opravnou hmotu Murexin. Je to hmota s vysokou pevností., která je určena na opravy nebo vyrovnávání nerovností  uvnitř domů. Může se použít na lité podlahy, anyhdrit a další směsi na bázi sádry. Použít ji můžete i na podlahové topení nebo zatěžovanou plochu, kde máte umístěn nábytek na kolečkách.  Spotřeba je 1,5 kg na 1 mm.  vrstvy murexinu.

Musím dát na hotové anhydritové podlahy stěrku, než nalepím vinyl?
Je potřeba dát na přebroušený podklad rozlévací stěrku. Hodí se třeba stěrka Henke. Přebrušte do hloubky 3 mm nejméně.

Můžu vylít anhydridem terasu a verandu?
Kdepak, to není vhodné. Anhydrit patří do suchých nebo jen přechodně vlhkých prostor jako je koupelna.

Jaká má být výška anhydritu na podlahu?
Záleží na tom, jakou třídu anhydritového potěru jsme použili, jak velká je plocha podlahy, požadovaná nosnost a případně může mít vliv stlačitelnost podkladové vrstvy. 
Pro konkrétní informace mi napište a já Vám to spočítám. Kontakt na nás.

Co mám dělat, když mi  anhydrid. podlaha praskla?
Tento dotaz na prasklinu  na podlaze máme již zodpovězený s návodem na opravu zde.

Dobry den, prosim si vysvetlenie a porovnanie vlastnosti a vyhod lebo nevyhod anhydridu pre podlahove kurenie. Potrebujem to z hladiska nutnosti pouziť kari siet, vlastnosti anhydridoveho poteru, tepelnej zotrvačnosti, potreby dilatacnych spar u anhydridu, obmezeni a zdravotnej nezavadnosti. Dakujem velmi pekne.
Dobrý den, nabízíme Vám naše porovnání anhydritové a betonové podlahy. 

Proč bych si měla dát do svého domu zrovna anhydrit?
Samozřejmě máte víc možností, než anhydritovou podlahu.  Já bych ji volil z několika důvodů. Jedním z nich je to, že její vylití je "čistá  práce."  Výborně vede teplo a je krásně rovná. Vůbec nemusí být dražší než betonová podlaha.

Nemám na stavbě elektřinu, budete ji potřebovat?
Zdroj elektřiny není nutný. Pohon pro vylití má míchač sám. U dodávky Brematem je potřeba vodovodní přípojka. 

Kdy můžu podlahu používat, když mi ji vylejete a jak dlouho trvá vylití?
Vaši podlahu budete mít hotovu za jeden den, pokud se nejedná o nadstandardně velký dům nebo jiný prostor. Pochozí se stává anhydrit po dvou dnech.

Potřebuju urychlit vysychání lité podlahy. Co s tím mám dělat? Opravdu spěchám.
Napadá mě jedině dostatečné větrání. Také nyní můžete použít topení nebo temperování místnosti, ale pozor na rovnoměrné vysychání. 

Jaká je minimální výška, kterou musím u anhydritu dodržet, jestliže si ho budu lít?
Nelil bych podlahu s menší výškou než jsou 3 cm. Samozřejmě, že důležitá pro přesnou výšku jsou další kritéria: Chcete-li topení? Jak chcete mít podlahu pevnou? Jaké bude její budoucí zatížení?

Už mám hotové sádrokartony. Je to problém, když budu chtít anhydrid?
Ideální je dělat sádrokartony před anhydritovou podlahou. Samozřejmě, že pokud už jsou sádrokartony hotové, nebudete je sundavat. I tak se dá podlaha vylít. Důležité je, aby byly sádrokartony už dokončené a vyschlé. Také je důležité řádné upevnění. Nesmíte ještě porušit pravidlo, že je nutné po 48 hodinách větrat. 

Kdy můžu dělat konečnou dlažbu na anhydrit?
Nejvhodnější je doba 3 - 6 týdnů po vylití. 

Nateklo mi na vysychající podlahu. Jak to mám zachránit?
Můžu Vás uklidnit. Váš anhydrit není ohrožen. Sice se sníží pevnost podlahy. Pokračujte ve vysušování (možno je třeba temperovat místnost). Dejte si pozor na to, že bude později pochozí a nezatěžujte jej předčasně. 

Dobrý den, rozhoduju se, zda si vyleju podlahu anhydridem. Slyšel jsem, že je to průšvih, když mi na něj vyteče voda z prasklých trubek nebo tak. Jak to je? Nerozdrolí se mi to?
Dobrý den, můžu Vás ujistit, že pokud se namočí anhydrit krátkodobě není to žádný problém. Samozřejmě také záleží na množství vody. Kdyby se naplnil scénář a voda by opravdu intenzivně zalila podlahu, určitě bych nepospíchal s jejím vybouráváním. Jako první krok bych viděl intenzivní větrání a vysušování. Buď přirozené, nebo s pomocí toho, co je dnes k dispozici. Například pomocí kondenzační sušičky nebo topidla, které proudem vzduchu bude anhydrit vysoušet. Stejně tak jako vrchní vrstva, bude se vysoušet i izolace a separace. Co budete potřebovat je velká trpělivost. S ubývající vlhkostí, bude přibývat pevnost podlahy. Jediné, co bych nedoporučoval v případě, že je podlaha zvlhlá, je větší zátěž plochy. Věřte, že na vybourávání je vždy času dost. A anhydrit toho ustojí hodně. Přeji Vám, aby vaše obavy byly jen hypotetické. 

Dobrý den, zvedá se mi dlažba na anhydritové podlaze? Jak je to možný?
Dobrý den, zkusíme najít ten správný důvod.  Může jich být několik. Jako první je důležité si uvědomit, zda jste dlažbu nepokládal na ještě vlhký anhydrit. Dá se udělat jednoduše pomocí fólie. Stačí 50 x 50 cm fólie, kterou přilepíte na podlahu a přijdete se na ní po 1 dni podívat. Zjistíte-li, že je pod ní nahromaděná voda - kapky, je podlaha ještě vlhká. Samozřejmě, že teď v zimě, bude schnutí podlahy trvat déle. Jiná možnost je, že Vám zateklo pod dlažbu. Pak bych zkoumal kvalitu provedené pokládky dlažby a provedení spárování. Každopádně pokud byl anhydrit suchý, nemělo by se to vůbec stát. 

Budu dělat rekonstrukci podlah ve starším domě. Je tam vhodný anhydrit?
Anhydritové podlahy se hodí do starších objektů právě proto, že vrstva podlahy může být už od 3 cm. Tím nezatížíme konstrukci stavby a využijeme toho také s ohledem na výšku podkladu. Také nám zajistí krásný rovný povrch u nové podlahy. Asi bych také zmínil, že se méně rozpíná i smršťuje než betonová podlaha. Je to dáno tím, že neobsahuje cement. Tím pádem můžete vynechat dilatační spáry. Každopádně je anhydrit vhodný i do novostaveb.

Proč se všude vykládá, že mě přijde anhydrit stejně draho jako betonová podlaha? Mě se to nezdá.
Dobrý den, začneme-li dopravou, je potřeba u jakékoliv podlahy. Ať už vezeme potěr nebo materiál do míchačky. Když děláte podlahu sám, abyste ušetřil, nedosáhnete rovinosti a výšky, kterou Vám můžeme zrealizovat s užitím našeho vybavení a techniky. Samozřejmě i díky zkušenostem.  Je pravda, že se to může zdát dražší, ale kvalita a profesionalita provedení za to prostě stojí. Vlastnosti anhydritu jsou popsány na našich stránkách několikrát. Najdete to i zde s porovnáním betonových a anhydritových podlah. 



Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte