Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Instrukce po vylití anhydritové podlahy

Domů Články Péče po vylití podlahy Instrukce po vylití anhydritové podlahy

Co dělat po realizaci anhydritové podlahy?

Stavbu nechat po dobu 48 hodin uzavřenou. Pokud by se stavba otevřela dříve mohlo by dojít na základě rychlé ztráty vlhkosti k popraskání anhydritové podlahy.

Po 48 hodinách stavbu otevřít a začít intenzivně větrat a vysoušet. Na noc stavbu zavírat. Pokud se bude na podlahu pokládat dlažba tak strhnout šlem škrabkou na podlahu. Pokud se bude na podlahu lepit tenkovrstvá finální krytina, jako např. vinyl, epoxidová stěrka tak je potřeba podlahu až po vyschnutí (0,3% vlhkosti podlahy) přebrousit bruskou na parkety (jedná se opět o stržení šlemu, v tomto případě pomocí brusky). Pokud se bude na podlahu pouze něco pokládat, např. plovoucí podlaha tak stačí podlahu pouze zamést rejžovým koštětem.

Do 30 dnů provést naříznutí dilatací ve všech futrech a tam kde není dodržen dilatační poměr stran 3:1. Proříznutí se provádí pomocí brusky s diamantovým kotoučem a to cca. do hloubky 5-10mm.

Pokud se v podlaze nachází podlahové topení, může se spustit už po 7 dnech od vylití a to v náběhovém režimu viz odkaz: http://anhydrit-podlaha.cz/clanky/anhydritova-podlaha/24-vysouseni. Podlahové topení se však musí spustit před pokládkou finální krytiny!

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte