Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Druhy podlahového topení

Domů Články Vodní podlahové topení Druhy podlahového topení

Existuje několik druhů podlahového topení, které se liší svou konstrukcí a způsobem přenosu tepla. Níže uvádím několik hlavních typů podlahového topení:


1. Podlahové topení s vodním systémem: Tento typ podlahového topení využívá vodního systému, ve kterém je zásobník s ohřívačem vody (např. kotel, tepelné čerpadlo) a potrubí, které je instalováno pod podlahou. Teplá voda je distribuována potrubím a vyzařuje teplo do místnosti skrze podlahovou plochu. Tepelné výměníky jsou často používány k regulaci teploty vody.

2. Elektrické podlahové topení: Tento typ podlahového topení využívá elektrického vodiče nebo topnou fólii umístěnou pod podlahou. Elektrický proud procházející vodičem nebo fólií generuje teplo, které se přenáší do podlahy a poté do místnosti. Elektrické podlahové topení je snadné na instalaci a může být regulováno v jednotlivých zónách.

3. Podlahové topení na bázi tepelné fólie: Tento typ podlahového topení využívá tenkou tepelnou fólii, která je umístěna pod podlahovou krytinou. Tepelná fólie generuje teplo a vyzařuje ho směrem nahoru. Je vhodná pro instalaci pod linoleem, koberci nebo dřevěnou podlahou.

4. Podlahové topení na bázi teplovodivé desky: Tento typ podlahového topení využívá teplovodivou desku, která je umístěna pod podlahovou krytinou. Teplo je přenášeno z topného systému, například vodního nebo elektrického, do desky, která rovnoměrně rozvádí teplo po celé ploše podlahy.


Každý typ podlahového topení má své výhody a vhodnost pro různé aplikace. Při výběru konkrétního typu podlahového topení je vhodné zvážit faktory jako náklady, energetická účinnost, tloušťku podlahy, regulaci teploty a preferovaný druh podlahové krytiny. Je také důležité konzultovat s odborníkem nebo dodavatelem podlahového topení, abyste získali správnou radu pro váš konkrétní projekt.

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte