Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Nejčastější dotazy

Domů Články Důležité informace Nejčastější dotazy

Vybrali jsme pro Vás několik nejčastějších dotazů od Našich zákazníků


                      1. Jak má být připravená podlaha pro vylití anhydritu?
                      2. Jaká je správná tloušťka anhydritu?
                      3. Můžou být otevřené, nebo pootevřená okna?
                      4. Při jakých teplotách se může vylévat anhydrit?
                      5. Co je to šlem, a musí se strhnout, nebo sbrousit?
                      6. Jaká pevnost anhydritu se používá do RD?
                      7. V čem je lepší anhydrit, než potěrový beton?


                      1. Připravenost podlahy pro vylití anhydritového potěru na skladbu bez podlahového topení.

                      Nejčastěji se používá jako izolace podlahový polystyrén EPS100, EPS150, EPS200, EXTRAPOR. V menší míře je použitá i vata např. ISOVER T-N…. Na těchto izolacích musí být položena a důkladně přelepena mezi sebou separační vrstva. Tím se rozumí nepropustný a nesavý materiál, například igelit polorukáv. Po obvodu stěn musí být obvodová dilatace mirelon výška 100 mm, nebo může být i jiná ale pozor musí být vždy větší alespoň o 20 mm, než je výška anhydritu. Tloušťka 5 mm může být i tlustší, ale nesmí být slabší. Nepoužívejte prosím vatu je to savý materiál a ani polystyren ten nemá požadovanou stlačitelnost. Položení separační vrstvy a obvodové dilatace lze provést 2 způsoby.

                      • Položit separační vrstvu na celou plochu a důkladně přelepit mezi sebou. Instalovat obvodovou dilataci s igelitem kolem stěn a igelit který je součástí obvodové dilatace přilepit k separační vrstvě po celé délce tak, aby nebyl vůči stěně napružený.
                      • Položit separační vrstvu na celou plochu + 10 cm s přesahem na stěnu a důkladně přelepit mezi sebou. Pak instalovat obvodovou dilataci bez igelitu. Touto obvodovou dilatací přidržíte přesah separační vrstvy na stěně a sponkovačkou připevníte obvodovou dilataci včetně přesahující separačni vrstvy ke stěně.

                      Připravenost podlahy pro vylití anhydritového potěru na skladbu včetně podlahového topení.

                      Pokud Vám provádí pokládku podlahového topení topenář, instalatér, nebo realizační firma tak si vše potřebné pro vylití anhydritu, nebo realizaci betonu zajišťují z 99,9% sami. V případě, že si budete pokládat podlahové topení sami, tak je potřeba dodržet tyto věci:

                      •  Obvodová dilatace kolem stěn musí mít tloušťku 10 mm a výšku minimálně o + 20 mm větší než je plánovaná výška anhydritu.
                      •  Pokud je použitá obvodová dilatace s igelitem tak tento igelit nesmí být volně položen na systémové desce, nebo polystyrenu. Pokud ho budete připevňovat, nebo lepit k systémové desce tak POZOR nesmí být vůči stěně napnutý. Pokud by byl napnutý tak se stane to, že při vylití anhydritu, nebo betonu vyhne obvodovou dilataci směrem do místnosti a mezi stěnou a obvodovou dilatací vznikne mezera.

                       U vodního podlahového topení vždy počítejte s tím, že je potřeba do každého přechodu mezi místnostmi (futer) dát na trubku podlahového topení chráničku s přesahem min 50 mm za futra. Nakonec si zkontrolujte zda jsou přelepeny a utěsněny všechny mezery a otvory v podlaze. Pokud najdete mezeru, nebo otvor větší než 5 mm tak to přelepte, nebo utěsněte pomocí pěny.


                      Další body 2 – 7 budou průběžně doplňovány.

                      Anhydritové podlahy

                      Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

                      +420 777013768 nebo nás kontaktujte