Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Elektrické podlahové topení

Domů Články Elektrické podlahové topení Elektrické podlahové topení

Elektrické podlahové topení

Elektrické podlahové topení  je nejrozšířenější způsob vytápění v rodinných domech. Nejvíce rozšířené je elektrické podlahového vytápění pomocí elektrických topných kabelůJeho pořizovací náklady jsou mnohem nižší než u teplovodního. Účinnost přeměny elektrické energie na teplo je téměř 100%, bez zbytečných ztrát při transportu energie na místo spotřeby. Porovnáme výhody a nevýhody elektrického podlahového vytápění.


Výhody obecně:

  • Rychlá montáž
  • Nízká pořizovací cena
  • Instalace do menšího (úzkého) prostoru
  • Nižší množství anhydridu než u vodního podlahového topení tzn. úsporu materiálu
  • Menší vrstva anhydritu méně  zatíží stropní konstrukce
  • Jde o ekologické  vytápění, které neznečišťuje životní prostředí
  • Uspoříte peníze, které byste museli investovat do výstavby komína.

Elektrické podlahové topení



Nevýhoda:


• Pod nábytek, který leží celou plochou na podlaze se musí  dát nožičky nebo se musí toto místo při pokládce vynechat.


Další typy podlahového vytápění.


Výhody elektrického podlahového topení proti klasickému topení:


U klasického topení  jsou radiátory připevněny na stěně, ze kterých stoupá teplý vzduch směrem nahoru a kumuluje se u stropu. Za chvilku se ochladí a klesá dolů, to znamená, že u podlahy bude nejchladněji. Příklad teplot: uprostřed místnosti cca 21°C u stropu cca  25°C a u podlahy cca 17°C. Běžně v místnosti sedíte u televize nebo u stolu a bude vám pocitově chladněji. To vás nutí přidávat teplotu na topení. Tím si zvyšujete   provozní náklady.

U podlahového topení je to jinak. Podlahové vytápění předává větší část tepla sáláním a tím nedochází k takovému proudění vzduchu jako u klasického. Teplo stoupá přímo od podlahy, tudíž vám bude tepleji také při zemi a není potřeba přidávat teplotu spíše naopak. Je prokázáno, že při používání podlahového topení dochází ke znatelným úsporám nákladů na teplo.

Další výhodou je, že  nedochází k víření prachu, což je vhodnější i pro alergiky. Elektrické podlahové vytápění lze provést dvěma způsoby:

-topnými kabely

-rohožemi.

Může to sloužit jako hlavní topení, nebo komfortní přitápění podlahy např. v koupelně. Toto elektrické podlahové topení se hodí na vytápění rodinných domů, chat, garáží, obytných objektů, obchodů, kanceláří, průmyslových objektu, zemědělských objektu ….. 


Podlahové topení - základní informace.


Další informace k elektrickému topení: 

Elektrické topné kabelyNejčastěji používáme elektrické topné kabely s příkonem 15 W/m, což má svoji výhodu oproti kabelům s příkonem 10 W/m. Kabely s příkonem 15W/m jsou kratší, tudíž se mohou dělat větší rozteče a nehrozí při aplikaci betonové podlahy nebo anhydritu jejich spojení. Kabely se vyrábí s různým příkonem dle požadavku projektu a výpočtů.
K regulaci je možno použít širokou škálu termostatů. My nabízíme celkem 7 druhů termostatů, které jsou již prověřené. Také  si může zákazník sám zvolit termostat, který mu vyhovuje. 

Elektrické topné kabely
• Jednožilové s ochranným opletením
• Dvoužilové s ochranným opletením

Elektrické topné kabely jednožilové s ochranným opletením jsou hlavně určeny pro vytápění do vrstvy anhydritové podlahy. Mají zvýšenou ochranu, jsou opatřeny dvěma studenými konci, které se připojují do termostatu, krabice… Tyto kabely jsou nerozšířenějším způsobem pro vytápění RD. Díky svým vlastnostem a hlavně ceně jsou nejžádanější. Elektrické topné kabely dvoužilové s ochranným opletením jsou určeny pro vytápění do vrstvy anhydritové podlahy. Jsou opatřeny jedním studeným koncem a mají zvýšenou ochranu. Tento studený konec se zapojuje do termostatu, krabice…

TFT termostat

Regulace - termostaty
• Digitální termostaty
• Analogové termostaty


POPTÁVKA NA ELEKTRICKÉ PODLAHOVÉ TOPENÍ


Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte