Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Typy vytápění

Domů Články Elektrické podlahové topení Typy vytápění

Základní typy elektrického podlahového vytápění

  • - Akumulační režim vytápění
  • - Poloakumulační režim vytápění - běžně požívaný
  • - Přímý režim vytápění  

Akumulační režim vytápění je charakterizován nejmasivnější podlahovou konstrukcí. Většinou se tloušťka betonu, anhydritu u těchto konstrukcí pohybuje v rozmezí 90-150mm v závislosti na potřebě akumulace. Zde je potřeba volit velice kvalitní a účinnou izolaci směrem dolů, aby nedocházelo k úniku tepla směrem dolů. U této podlahy se většinou instaluje příkon topného zdroje v rozmezí 160 – 200 W/m2.

Přímí režim vytápění  u tohoto typu vytápění jsou elektrické kabely umístěny přímo pod dlažbou, nebo jinou finální krytinou. Je to vhodné pro komfortní ohřev podlahy. Nejčastěji se používají topné rohože, nebo topné kabely které jsou pro tento typ vytápění určeny. 

Poloakumulační režim vytápění  toto je nejčastěji používaný typ vytápění. Vzhledem k tomu, že lze již odebírat energii během celého dne, tak není potřeba provádět akumulaci energie do zásoby. Tloušťka betonu, anhydritu se pohybuje cca. 45 – 55 mm. Instalovaný příkon topného zdroje se pohybuje v rozmezí 80 - 140 W/m2.  Tento typ elektrického podlahového topení slouží jako hlavní systém vytápění . 

Optimálně navržený systém elektrického podlahového vytápění zabezpečí tepelnou pohodu po celou dobu provozu vytápěného interiéru. Důležité je, aby byla správně navržena skladba podlahové konstrukce, která má vliv na dynamiku systému. 

Používáme pouze kvalitní a prověřené elektrické topné kabely od fa. FENIX s ochranným opletením  vhodné do běžných ale i vlhkých prostor. Odborná montáž a zapojení elektrických topných kabelů. Výhodou je, že si provádíme sami jak pokládku izolace, včetně separační vrstvy a obvodové dilatace tak i pokládku anhydritu. Tudíž zákazníkovi provedeme kompletní skladbu podlahy.

LOGO FENIX FENIX

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte