Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Výhody elektrického podlahového topení

Domů Články Elektrické podlahové topení Výhody elektrického podlahového topení

Výhody elektrického podlahového topení


Velkou výhodou elektrického podlahového topení je pořizovací cena oproti vodnímu podlahovému topení. Vzhledem k tomu, že je topný kabel umístěn v dostatečné tloušťce anhydritu tak lze použít topný kabel s příkonem 10 W/m nebo 15 W/m. Tato výhoda spočívá v tom, že je elektrický topný kabel kratší a můžou se dát vetší rozteče a tím se zamezí možnému kontaktu elektrických topných kabelů mezi sebou. Pro toto poloakumulační vytápění se nejčastěji používají elektrické topné kabely PSV, ADSV+ a ADPSV o příkonu do 15 W/m.


  • Elektrický topný kabel PSV je jednožilový s odporovým lankem, velkou mechanickou odolností a s ochranným pláštěm. Tento kabel je nejvíce používaný do betonových a anhydritových podlah.


PSV - kabel podlahového topení


  • Elektrický topný kabel ADSV je dvoužilový s odporovým lankem, velkou mechanickou odolností a s ochranným pláštěm. Jednodušší montáž, není potřeba se vracet zpět k místu připojení, ale je vyšší pořizovací cena.


ADSV - kabel podlahového elektrického topení


  • Elektrický topný kabel ADPSV je dvoužilový s odporovým lankem a s ochranným pláštěm. Jednodušší montáž, není potřeba se vracet zpět k místu připojení, ale je vyšší pořizovací cena.


ADPSV  kabel na podlahové topení

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte