Prosíme chvíli strpení,
zpracováváme váš požadavek.

Oprava prasklé anhydritové podlahy

Domů Články Články o anhydritu Oprava prasklé anhydritové podlahy

Co dělat, když praskne anhydritová podlaha a proč k tomu došlo?


Pokud dojde k prasknutí anhydritové podlahy tak to není nic co by se nedalo vyřešit. Lze to velice jednoduše a levně opravit. Návod včetně fotek si napíšeme a ukážeme na konci.

Proč k tomu dojde?

  • Nebyl dodržen dilatační poměr místnosti 1:3
  • Anhydritová podlaha se začala velice brzy po realizaci nadměrně zatěžovat.
  • Po týdnu se začalo s realizací sádrokartonových podhledů a při chůzi na štaflích došlo k prasknutí v rohu. Zde se jedná o bodové zatížení a po týdnu ještě není anhydrit dostatečně vyzrálý, aby vydržel v rozích velké bodové zatížení.
  • Došlo k velkému zatížení podlahy v protilehlých stranách místností. Tím je myšleno, že si jiné řemesla složí na jedné straně např. paletu s dlažbou, která má cca. 1 000,-kg a na druhou stranu např. sádrokartony opět s váhou 1 000,-kg. Při tomto zatížení může dojít k prasknutí v bodě pnutí a to nejčastěji uprostřed místnosti. Nebo se do výklenku v místnosti složí opět těžká paleta s materiálem a dojde k prasknutí, nebo naprasknutí výklenku.


Jak to opravit? Prasklina se v celé délce prořízne diamantovým kotoučem a to do hloubky cca. 30 mm. Po-zor na podlahové topení pokud tam je (většinou by mělo být 40 mm pod anhydritem). Pak se provedou kolmo na prasklinu prořezy (tak aby tam zapadlý kovové spony) a provede se zalití vysprávkovou směsí. Po zalití ještě posypte směs jemným křemičitým pískem. A je hotovo. Takto opravená prasklina již nikdy nepovolí.


Nalezená prasklina v anhydriduProříznutí praskliny na anhydrituPříprava na zalití praskliny v anhydrituZalitá prasklina - anhydrit

Anhydritové podlahy

Pokud vás cokoliv zajmá, neváhejte nás kontaktovat!

+420 777013768 nebo nás kontaktujte